Optimizacija spletnih strani

Mnoga podjetja se odločajo za naskok po ključnih besedah (optimizacija spletnih strani) brez pravega razumevanje posledic. Medtem ko optimizacija spletnih strani postaja vse bolj in bolj ključnega pomena za uspešen poslovni načrt, obstaja veliko stvari, ki jih je treba upoštevati preden spletna stran začne napredovati. Spodaj navajamo nekaj točk za lažjo predstavo, kaj pomeni optimizacija spletnih strani.

optimizacija spletnih strani

Ciljni marketing

Na prvi pogled se morda zdi kot preprosta stvar, vendar zahteva premišljene poteze. Vedeti morate, kako optimizacija spletne strani sovpada s cilji trženja vašega podjetja. Kaj bi radi izpopolnili? Ne optimizirajte spletne strani samo zato ker to vsi počnejo. Naredite to iz posebnega razloga in z jasnim ciljem.

Časovno usklajevanje je velikega pomena

Ne hitite v akcijo optimizacije spletne strani, ker imate občutek pritiska, da bi dobili rezultate. Vzemite si čas in dobro premislite, preden greste naprej. Nepremišljena optimizacija vam prinese veliko stroškov in malo željenih rezultatov.

Sezona. Ali ima vaše podjetje oz. vsebine, ki so predmet optimizacije visoko in nizko sezono? Če je tako, potem boste verjetno želeli, da začnete z optimizacijo spletne strani v nizki sezoni. Tako boste imeli dovolj časa, da boste do prvih rezultatov optimizacije v času vašega visoko sezonskega sprožilca prometa.

Optimizacija spletnih strani ali čisto nova stran?

Preoblikovanje spletne strani. Nova spletna stran je velik posel in prav gotovo vpliva na optimizacijo spletne strani. Če želite začeti z optimizacijo, morate razumeti temelje (in ti so znani že nekaj časa). Najprej je treba poskrbeti za spletno stran in ugotoviti, kje so potrebne posodobitve, da bo optimizacija lahko uspešna. Neustrezna struktura spletne strani v času optimiziranja lahko predstavlja veliko oviro, saj lahko povzroči znatno zakasnitev pričakovanih rezultatov.

seo optimizacija pozicij

Optimizacija ni hitra rešitev

Optimizacija spletne strani je dolgoročna strategija trženja. Za dobro optimizacijo je potreben čas in priprava na ta strateški marketing. Če npr. želite optimizirati spletno stran, ki naj bi v oktobru dobro kotirala, morate z optimizacijo pričeti že spomladi. Posebne bližnjice na Googlu in ostalih iskalnikih ne obstajajo, prav tako ne čarobne tipke ali jamstva, da bo akcija končana v nekaj mesecih. Odvisno od vaše situacije in zahtevnosti izbranih ključnih besed. Optimizacija spletnih strani za prikaz vrhunskih rezultatov navadno potrebuje od 6 do 18 mesecev.

Zmogljivost vsebin na spletni strani

Ni skrivnost, da je vsebina spletne strani “kralj”. Ustrezne vsebine na vaši strani doprinašajo velik pomen pri optimizaciji spletne strani. Zavedati se morate, da nekatera spletna mesta potrebujejo več vsebin kot druga. Potrebno je tudi zagotoviti, da je vsebina vaše spletne strani prilagojena glede na obseg in da le-ta ne omejuje potencialne optimizacije vaše spletne strani. Morda bo pri pripravi in prilagoditvi vsebin potrebno vaše sodelovanje, zato morate upoštevati, da boste verjetno potrebovali tudi nekaj svojega časa.

Prikaz spletne strani na mobilnih napravah

Spletni iskalniki spreminjajo algoritme razvrščanja strani in že nekaj časa je pomembno, da je prikaz mobilne spletne strani prilagojen mobilnim napravam.