Mobilne spletne strani

Vse več in več je ljudi, ki uporabljajo svoje mobilne telefone, dlančnike, telefone iPhone in druge priročne naprave za dostop do informacij preko spleta za kar so nujne mobilne spletne strani. Nujno mora vaša spletna stran imeti mobilno različico strani ali pa ločeno, vendar na izgled podobno verzijo mobilne spletne strani – glavni strani.

mobilne spletne strani

Tako ne boste izgubili vse večjega števila obiskovalcev, ki preprosto ne želi čakati na iskane informacije. Vsaj ne tisti nadobudneži dokler ne pridejo do svojega računalnika. Informacije želijo takoj, kjerkoli se nahajajo. Prijazen in uporaben način uporabe vaše spletne strani jim lahko zagotovite le s prikazom mobilne spletne strani.

Prednosti in trendi mobilne spletne strani danes in v prihodnosti

Se kdaj vprašate koliko poslovnih priložnosti ste izgubili le zato, ker del obiskovalcev ne more dostopati do vaše spletne strani? Ali pa ima težave med brskanjem pomembne vsebine na vaši spletni strani prek svojih mobilnih telefonov?

Obstaja veliko tehnoloških rešitev, ki omogočajo brskanje po internetu s pomočjo mobilnih naprav, ki uporabljajo mobilne podatke ali brezžično povezavo. Hitre tehnološke spremembe pa prinašajo še enostavnejšo in uporabniku prijaznejšo uporabo. Zasloni so vse večji, hitrosti povezave in brskanje je hitrejše, zaslon na dotik se izboljšuje iz dneva v dan. S tem pa se ustvarja nova, nepogrešljiva priložnost za posel na mobilnem spletu.

Zakaj je smiselno imeti mobilno verzijo spletne strani?

Te dni je spletni naslov videti na vseh vrstah promocijskih materialov, naj bodo to vaše tiskovine, dopisi, reklame, brošure, vizitke ali poslovni prostori. Skratka spletni naslov je viden povsod in pogosto. Ker smo že v večini navajeni obiskati spletno stran od trenutka, ko naletimo na spletni naslov in ga želimo takoj preveriti. Vsakdo uporabi svoj pametni telefon za povezavo z internetom in najraje obiščejo vašo spletno stran v trenutku, ko nekje zasledijo vaš spletni naslov.

S tem ne mislimo , da bodo ljudje brskali, ali brali obsežne članke na vaši spletni strani (vsaj ne v bližnji prihodnosti). Dostopnost dopušča hitro pridobivanje potrebnih podatkov – na primer, kontaktne številke, status rezervacije v restavraciji ali kinu, rezervacijo letalske karte, ponudbo podjetja… Dlančniki in mobilni telefoni so tudi super pripomoček za hitro brskanje po najnovejših novicah, oziroma posebej prirejenih modulih za obveščanje.

Nekoliko staromodno je poimenovati žepni računalnik – dlančnik, saj dan danes vsi telefoni delujejo kot žepni računalnik. Še vedno je zaradi manjših dimenzij ekrana prikaz mobilne spletne strani edini pravi način za dobro preglednost.

Obstaja prav poseben vzorec vedenja o tem, kako ljudje dostopajo do informacij, ki so na voljo okoli njih. Zaradi številnih marketinških dejavnikov se povprečen razpon pozornosti ljudi znatno zmanjšuje. Za spletni marketing je tudi pomembno, da je vsebina iz oglasa in destinacije tesno povezana. Ljudje želijo krajše informacije, ki jih lahko takoj uporabijo. Mobilni telefoni in razne druge ročne naprave so idealno orodje za pošiljanje in prejemanje kratkih a vendar izčrpnih paketnih podatkov. Razlog, zakaj potrebujete vsebinsko lažjo različico vaše spletne strani, ki bo vašim obiskovalcem omogočila primerno obliko za njihove mobilne naprave.

Prikaz mobilne spletne strani na tablici

Po večini so ekrani tablic velikosti med 9 in 13 inchov, na kateri gostota pikslov omogoča prikaz slik visoke kakovosti. Še vedno je prikaz mobilne spletne strani omejen na okrog 1100 pikslov v ležečem načinu in nekje 768 pikslov v pokončnem načinu. Že res, da je resolucija ekrana večja, dejanska velikost ekrana pa omejena.